AsMODus Minikin V3


Ismét némi újdonsággal lepte meg az AsMODus a vapereket. Rezeg, dokkol, mi más kell még?

AsMODus Minikin V3

Általános jellemzői:

 • Típus: VW/TC Box Mod
 • Maximális tank-átmérő: ø27mm
 • Védelmek: Fordított polaritás, túlmerülés, rövidzár, túltöltés, slukkhossz korlát
 • Teljesítmény: 200W
 • Anyaghasználat: Cink öntvény
 • Színkínálat: Fekete, kék, barna, piros, lila
 • Akkumulátor: 2db 18650 (nincs mellékelve!)

A modról

A megszokott AsMODus dobozban találjuk a készüléket, amit már kibontás előtt szemügyre vehetünk. A dobozt kinyitva a készüléket tartó szivacsbélés alatt található egy QC PASS kártya, figyelmeztetés, hogy csak párban használt és nem sérült borítású akkumulátorokkal használjuk, garanciakártya, valamint egy kis etikett, ami értesít minket, hogy user manual után ne kutassunk, mivel szakítottak a hagyománnyal, így online formában lesz a továbbiakban elérhető minden eszközhöz, így védve a környezetet. Kicsit irónikus. A doboz tartalmaz továbbá egy USB Type-C kábelt is, melyet ügyesen a készülék akkufészkébe rejtett a gyártó.

A készülék formáját tekintve elég érdekesre sikerült, mely ezúttal a balkezeseknek kedvez igazán. Szemből láthatjuk a tűzgombot (az egyetlen gomb a készüléken), az érintőkijelzőt, valamint az USB csatlakozót. A készülék hátulján a szokásos AsMODus logo díszeleg, az alján pedig megtalálhatjuk az akkumulátor ajtaját, valamint az érintkezőket, amivel a külön kapható “dokkolóra” helyezve tölthetjük. (Itt megjegyezném, hogy érdemes akkumulátorainkat a készüléken kívül, minőségi töltőben tölteni! Ez egyben meg is hosszabbíthatja akkumulátoraink élettartamát is.)

Bekapcsolni a szokásos 5 klikkel tudjuk. Ekkor egy kis AsMODus animáció fogad, majd egy figyelmeztetés, miszerint csak párban használt akkumulátorral használjuk a készüléket. Itt rányomunk az igen gombra és bent is vagyunk. (Ezt az üzenetet csak akkumulátor behelyezés utáni első bekapcsolásnál írja ki.)

A funkciók tárháza bővült két opcióval is. Az egyik a rezgőmotor, a másik a kódzár. Szerencsére a rezgés abszolút kikapcsolható, de bekapcsolt állapotban a hibaüzenetek megjelenésével egy időben értesíti a felhasználót. A kódzárnak nem sok értelmét látom, de benne van, örüljünk neki!

Minőségre hozza a megszokottat. A tűzgomb nem lötyög, a készülék maga elég robosztus. Az érintőkijelző megfelelő, de nyirkos ujjal kissé nehézkes számára az érzékelés. Számomra egyetlen probléma van a moddal, de ez akár elhanyagolható is lehet, ami nem más, mint az akkufedél. Nyitott állapotban meglehetősen lötyögős, valamint nem tartja nyitva semmilyen rugós mechanizmus. Ettől eltekintve strapabírónak tűnik a fül, ami zárja a fedelet, valamint az akku rugós érintkezői is megfelelően feszesek.

Az elektronika pontosnak mondható, mely az új GX-200-UTC chipnek köszönhető. Jól kezeli az akkumulátorokat, egy szettel teljesen feltöltve akár két teljes napot is kibír 45-50W környékén 4-5mp-es slukkhosszakkal 0,2Ohm mellett.

A festésének minőségéről nem tudok egyelőre írni, ahhoz hosszabb idő kéne. Gyanítom ebben nem sokat változtatott a gyártó, így a matt bevonatúak elképzelhető, hogy hamarabb fognak kopni. 

Értékelés

Könnyen kezelhető, robosztus és minőségi, jó elektronikával. Kézben tartva kissé nehéz, de nem válóok. Összességében tetszett.

 • Ergonómia (jobbkezeseknek): 7/10
 • Ergonómia (balkezeseknek): 9/10
 • Kinézet: 8/10
 • Elektronika: 9,5/10
 • Építési minőség: 9,5/10
 • Összesen: 9/10
AsMODus Minikin V3

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: KRPH