Asmodus x Ultroner Thor II


A Thor II az Asmodus és az Ultroner újabb projektje, kivételesen nem Asmodus elektronikával. Stabfa, alumínium, 21700, DNA chip, mi lehet ebben rossz, ha lehet egyáltalán bármi is?

Asmodus x Ultroner Thor II

Az Ultronert legtöbben az Asmodussal közös termékeiről ismerik, pedig önállóan, saját márkanév alatt is hoznak ki modokat és porlasztókat, a lényeg többnyire egy szokott lenni, legyen benne fa és műgyanta. A fa stabilizálása során a kiválasztott darabot műgyantába merítik, majd az egészet vákuum alá helyezik. Ennek a végeredménye egy jól megmunkálható, tartós és gyakran igen látványos anyag lesz.

Az Ultroner az utóbbi években de facto gyártópartner lett, ha valaki a kézművesnél nagyobb tételben stabfa modot szeretett volna kiadni. Az egyik Asmodussal közös projektjükről, a Luna-ról mi is írtunk, de ők csinálják a cég Kodama verziós modjaihoz is a fa részeket. Tesztünk alanya is a két cég közötti kooperáció eredménye az Asmodus honlapja szerint, ugyanakkor ennek jeleit a mod nem hordozza magán, sehol egy felirat és a Kodama modokkal ellentétben a chip is az Evolv-tól érkezik.

Mikor az első Mirage-om működésképtelen lett, kellett egy 21700-as akkut fogadó DNA mod, de a kínálat éppen nem volt túl bőséges. A Mirage gyártását rég befejezték, a Vicious Ant Primo és bármi más kisszériás cucc nagyon drága volt, a Boxer műanyag és nem szívesen adtam volna érte annyi pénzt. Viszont egy Thor II-t már hónapok óta nézegettem a stabwoodmods oldalán, úgyhogy vettem egy mély levegőt és megrendeltem.

A doboz és tartalma

Mikor kibontottam a csomagot, azért már látszott, hogy ez most más lesz, mint az eddigiek. Bár nekem személy szerint nem igazán jön be a doboz mintája, de azt el kell ismerni, hogy az átlag modokhoz, de az Ultroner olcsóbb dolgaihoz sincs ilyen körítés.

A doboz rétegelt lemezből van, nem egy asztalosipari műremek, de bőven megüti az elvárható szintet. Jó kis kiegészítő, ami egyébként teljesen alkalmas a tekeréshez szükséges alkatrészek tárolására is. A modon kívül egy kimondottan minőségi 18650 adaptert, egy törlőkendőt, egy polírozót (aka körömreszelő) és egy kis mikroszálas szütyőt találunk benne – ez utóbbiba sajnos csak maga a mod fér bele, a rátekert kazán már ki fog lógni. Ez kicsit szomorú, de nyilván nehéz lett volna úgy méretezni, hogy ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, ha ezt is beleszámolják.

Design

A mod elsőre kissé furcsa formájú, de még másodikra is, kicsit le is van kerekítve, de közben határozott élei is vannak, és egyébként is, lilák a fém betétek (közben kihoztak már SS és fekete verziókat is). Ízlésről fölösleges vitatkozni, biztos vagyok benne, hogy sokaknak nem tetszik, szerintem gyönyörű. Nyilván ebbe elég vaskosan beleszámít a medencevízkék stabfa is, ami egy fő szempont volt a vásárláskor, ez szerintem illik a lilához is. Vigyázni kell rá, viszont nem hajlamos különösebben a sérülésekre, nem egy hímestojás, de nem ezt visszük el egy péntek esti iszogatásra.


A stabfa pedig gyönyörű, az EOS II-höz és a Lunahoz képest is, azokon közel nem volt ilyen finoman megmunkálva a felület, láthatóan sokkal kevesebb munkaórát fordítottak csiszolásra, polírozásra. Minimális egyenetlenség is alig van, ezen a téren tényleg azt kapja az ember, amit elvárhat a pénzéért. Az alumínium alkatrészek anodizáltak és szintén nagyon szépen megmunkáltak, az 510 természetesen rugós, a csavaros akkufedél szépen jár és valami egészen furcsa oknál fogva az egyetlen rézszínű alkatrész a modon.

Alapvetően azt tudom mondani, hogy ha valakinek tetszik a design, akkor nem fog benne csalódni, viszont ma én már az SS verziót venném, erre a lilára kicsit nehéz igazán jól passzoló tankot találni.

Menü, szoftver

Mivel a mod lelke egy DNA75C elektronika, a menüről és szoftverről kicsit nehéz nyilatkozni, mert olyan lesz, amilyenre beállítja a tulaj, vagy amilyen témát tölt rá. Mindenesetre ugyanazt tudja, mint a többi DNA, pontos temp control, Replay funkció, max 75W teljesítményig. Ez utóbbira mondhatnánk, hogy nem a legjobb a szakmában, de szerintem aki 100W-on szeretne gőzölni, az ne egy darab 21700-as akkuval tegye mindezt.

Ugyanakkor a Replay önmagában létjogosultságot ad a terméknek mondjuk egy DNA60-hoz képest. Ez egy olyan temp control, amihez az égvilágon semmilyen beállítást nem kell elvégezni. Bemérjük hidegen az ellenállást, elkezdünk vape-elni, mintha VW módban lennénk és amikor egy slukkra úgy érezzük, hogy ez most jó volt, elmentjük. Innentől a mod azt a slukkot fogja reprodukálni egy adag változó alapján, ha lenyomjuk a tűzgombot. Egyszerűen zseniális, már a Paranormalnál megvett kilóra.

Összességében elmondható, hogy ezen a téren sincs okunk panaszra, a DNA 75C és a hozzá tartozó szoftveres körítés még mindig az egyik legjobb választás egycellás modokhoz.

Értékelés
  • Ergonómia
  • Kinézet
  • Elektronika
  • Építési minőség
4.6

Összegzés

A kézműves modoknál olcsóbban nincs más DNA-vel szerelt 21700-as fa mod, ami aránylag könnyen be is szerezhető. Szűk rétegnek szól, de nekik nagyon, ha tetszik a design, érdemes beruházni rá.