Augvape x Mike Vapes Intake Dual


Augvape x Mike Vapes Intake Dual

A 2018-as év egyik slágerterméke volt az Augvape és Mike Vapes közreműködésével készült Intake RTA, nekem is az egyik személyes kedvencem a mai napig. A nagy testvér a kicsi szellemiségét viszi tovább, de azért vannak eltérések is.

A tavalyi év dual-coil dömpingjének sok érdekes design lett az eredménye, többek között az Intake Dual is, ami leginkább a kicsit nagyobb, kicsit több, kicsit jobban filozófia mentén próbál érvényesülni, a kérdés csak az, hogy szükség van-e erre és hogy sikerül-e neki.

Általános jellemzők

Felépítés: RTA
Build deck: Dual coil, Postless
Levegőzés: Felső levegős
Méretei: ø26mm, ø28mm a nagyobbik palásttal
Töltés: bajonettzáras kupak, két töltőnyílás
Driptip: 810 szabványú delrin
Anyaghasználat: rozsdamentes acél
Színkínálat: SS, fekete, gunmetal, szivárvány

Csomagolás, kiegészítők

A csomagolás szakít a régi hengeres Augvape dobozzal, egy normális színezett kartondobozban jön, semmi extra, megóvja a tankot szállítás közben, elfér benne minden és közben nem is nagy.
A dobozt kinyitva a tankot találjuk, egy extra buborékos üvegpalástot, amibe nagyjából 6ml folyadékot tudunk tölteni (a gyári adathoz képest mindkét palást kicsit túltölthető, a sík üveg 4,8ml-t enged), egy kis műanyag segéd, ami a tekerés lábainak a méretre vágását segíti, egy használati utasítás, a semmire nem jó garanciajegy és egy zacskó a tartozékokkal. Ebben egy imbuszkulcs, tartalék csavarok és tömítőgyűrűk, két előre tekert huzal és egy darab vatta található. Se a huzal specifikációi, se a vatta fajtája nincs feltüntetve, ezért annyira nem rajongok, de legalább van valami, amivel meg lehet építeni, ha nincs más éppen kéznél.

Design, build deck, építés


A deck is változott, mivel két dual post nem nagyon fért volna el sehova, postless lett, imbuszos csavarokkal, alapvetően könnyen építhető, a gyárilag mellékelt coil vágó 6,5mm-es lábhosszúságot ad, ez pont tökéletes (sajnos nem minden gyártónak sikerül ezt megugrani), ezzel méretre vágva a huzalt az pont úgy fog elhelyezkedni, hogy oldalról-alulról, tehát a legnagyobb lehetséges felületen jöjjön rá a levegő.


Építeni sokkal egyszerűbb, mint az elődöt, a coilok behelyezése méretre vágás után nagyon egyszerű, a vattát a bázis szélénél kell levágni, enyhén kifésülni és óvatosan behelyezni a nyílásokba, hogy lehetőleg minél kevesebb látszódjon belőlük a kis nyílásokon át, ahol befolyik a liquid. Erre az egyre kell figyelni, ha ezeket túltömjük, nem lesz biztosítva a liquid-levegő csere (ún. vaporlockot kapunk) és meg fog égni a vattánk. 2,5mm és 3mm-es coilokkal is jól működik, hely hiányában én feljebb már nem mennék. Single-ben is tekerhető, egy 4mm-es belső átmérőjű tekerés azért kell bele, hogy kitöltse megfelelően a kazánteret, nem rossz így sem, de én dualban jobban szeretem. A kedvenc kombinációm a Coilology Triple Core Fused clapton (3x.28/.38 SS316L), öt és fél kör, 3-as mag, enyhén széthúzva, ez 50-60W között jó, rövid a rampup és egyenletesen izzik.

Levegőzés, íz, gőz

A levegőzés nagyon hasonló a sima Intake-éhez, enyhén ellenállásos DL. Itt most azért több levegő van, ez nyilván kell a két tekerésnek, de a Zeus X-től még mindig nagyon messze járunk. Az íz nagyon jó, még dual tankok között is, a gőze is nagyon kellemes. Nálam ízvisszaadásra a tavalyi év tankja a huzalosok között, teljesen elégedett vagyok vele.

Értékelés

  • Kinézet, kialakítás, megmunkálás: 8/10
  • Csomagolás minősége, tartozékok: 7/10
  • Ízvisszaadás: 8/10
  • Gőz, levegőzés: 9/10
  • Összesen: 8/10