ClaptonFactory.eu coilok


Magyar, kézi készítésű, kiváló minőségű tekerések elérhető áron. Mi kellhet ennél több?

Sóki a magyar vaper közösség egyik legismertebb tagja. Az évek folyamán volt YouTuber, több ízben dolgozott vapeshopban, majd megalapította a ClaptonFactory-t.

Tesztre érkezett hozzám tőle SS, és Ni80 3.5mm Brutal Clapton, Ni80 2.5mm (30/38GA) DL Clapton, Ni80 MTL Clapton (28/38GA) illetve Ni80 és SS DL 3mm Fused Clapton (2×28/38GA).

Többféle kazánban volt lehetőségem kipróbálni a termékeket:

  • Hellvape Dead Rabbit V2 RDA: SS Brutal Clapton singleben, 3mm Ni80 Fused Clapton dualban
  • Dovpo Blotto: 2.5mm DL Clapton, és a 3mm SS Fused, mindkettő dualban
  • OFRF Gear: SS 3mm Fused
  • Vandy Vape Berserker: MTL Clapton
  • Wotofo Profile 1.5: Ni80 Brutal Clapton

Korábban a Coilology, és a Coil Master termékeit használtam. Már az első próba során (Gear) kijött, hogy Sóki nagyon odatette magát, amikor megtervezte, és legyártotta a tekerést. A hotspotok az első kaparásra eltűntek (a tömeggyártott termékeknél sokszor fél percig is eltart a dolog). Az első slukknál szinte leesett az állam, az eddig középkategóriás ízvisszaadással rendelkező tankkal csoda történt, a Mango Bango ízei gyönyörűen jöttek. Sóki kihangsúlyozta, hogy egy kis ideig tart, mire elérik a teljes “hatásfokot” a coilok, ez nálam nem jelentkezett annyira. Egy kicsit valóban javult még az ízvisszaadás az első-második tank végére, de az első pillanattól kezdve nagyon közel volt a tökéleteshez.

Közel egy hónapos tesztnek sikerült mindegyik típust alávetnem, ezalatt kijött, hogy nagyon tartós darabok, és nagyon rövid, bizonyos típusok esetében nulla felfűtési idővel (rampup time) rendelkeznek. Az ízvisszaadás mindegyik esetben nagyon jó volt.

A legfontosabb előnye azonban nem ez Sóki termékeinek. Míg egy kínai gyártó sokszor hasraütés-szerűen, vagy internetes “recepteket”, Instagram-képeket másolva ontja magából a tekeréseket (ezáltal sokszor használhatatlan vackokba is bele lehet nyúlni), Sókinál a közel évtizedes vaper tapasztalat alapján készülnek a tervek. Tökéletes átgondoltság jellemzi őket, a termékpalettán megtalálhatjuk az MTL-től, a kis kazánterű single DL-en át az óriás tankokhoz készült coilokat.

Értékelés

Rengeteg jót hallottam a teszt előtt is a ClaptonFactory-ról, de ekkora, átütő erejű meglepetésre nem számítottam. Átgondoltság, tartósság, minőség, gyors melegedés, tökéletes ízek, versenyképes áron.

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra, aki RTA, RDA, esetleg RDTA fanatikus, és a tömeggyártott vackoknál jobb minőséget szeretne kapni.