dotBox 75w Limited Edition Gunmetal


Az itthon méltánytalanul hanyagolt gyártó single 18650 modja a dotBox 75W, a középkategória prominens képviselője. Lássuk, indokolt-e az árazása, megfelel-e az elvárásoknak.

A csomagolás és tartozékok

Egy egyszerű, ám igényes fekete dobozban érkezett a tetején a dotMod logójával. A dobozban megtalálható maga a készülék, egy eredetiséget igazoló tanúsítvány, amin szerepel a mod sorszáma, ugyanez a sorszám megtalálható a mod alján is. Továbbá még a csomag része egy micro usb/ lightning csatlakozós töltő kábel, és itt vége is a tartozékok listájának.

A modról

Külső

A mod nagyon jól néz ki, a megmunkálása hibátlan. Látszik a “kézi ellenőrzés”, sehol egy sorja, karc, egyenetlenség, semmi nem lötyög vagy zörög, minden a helyén van. Az illesztések pontosak, a mágneses fedélnél sincsen semmi hézag, a mágnes pedig pont olyan erősen tartja a fedelet, hogy ne kelljen nagy erőfeszítés a leszedéséhez de ne is engedje el magától. Az összes gomb 24 karátos aranyozást kapott az 510-es csatlakozóval együtt. A gombok jól érezhetően jelzik, hogy be lettek nyomva és ezt a hangjukkal is megerősítik, szerintem hangosra és egy kicsit keményre sikerültek, de ez mindenkinek egyéni preferencia, hibának nem rónám fel. Fogásra kényelmes, bár az élei egy kicsit vághatják az ember kezét, 100g alatti üres tömegével kifejezetten könnyű darab.

Maga a ház anodizált alumíniumból készült ami a korrózióállóság szempontjából lényeges, de nem ettől nyomjuk meg rögtön a rendelés leadása gombot.

Belső

A mod a cég saját készítésű chipjét használja ami 1 darab 18650-es akkumulátorból harapja ki a működéséhez és a megfelelő gőzölési élmény eléréséhez szükséges energiát, ez nálam átlagosan 1-1,5 napra elegendő MTL felhasználás mellett. Ha mégis napközben érne minket utol a vész, akkor micro USB csatlakozón keresztül is feltölthetjük az eszközt.

Maximálisan 75w teljesítmény leadására képes, Ohm ügyileg 0.08 és 3 Ohm között várja a tekercseket, nem túl válogatós ebből a szempontból.

A TC móddal sajnos nem vagyok elégedett, huzalok szempontjából előre beállítva megtalálhatók a Ti, Ni200 és SS profilok, de elég sokszor futottam bele “Dry coil, no liquid” feliratba, úgy, hogy közben egy kis túlzással de a vatta úszott a levesben. Ha ezen a túltesszük magunkat, akkor megtalálhatóak még továbbá a Power és ByPass módok, amik szerencsére hibátlanul működnek.

A kijelző elég fényes, napsütésben is jól látható, nem szabályozható megvilágítást kapott, és kristálytiszta OLED kijelzőnek hívja a gyártó.

Megtalálható rajta egy akku töltöttséget jelző ikon, mellette az aktuális Ohm érték, és az aktuális tüzelés közbeni feszültség, ami a gomb elengedése után visszavált 0-ra. Egyszóval teljesen feleslegesen kapott helyett, hacsak nem unalmunkban üresjáratban nyomogatjuk a tűzgombot, hogy azt nézegessük, tehettek volna akár egy órát is a helyére, nekem személy szerint hasznosabb lett volna. A watt érték csak egész számonként, míg a hőmérséklet 5 Celsius fokonként léptethető. 

Értékelés
Kicsi, könnyű egy akkus mod. Tökéletes megmunkálással és tökéletes illesztésekkel. Bár a szoftver faék egyszerű, teszi a dolgát. Ha jó minőségű modot keresel, akkor ez alá nem érdemes adni. Szoftveres hiányosságai ellenére is ajánlott a részemről.

  • Ergonómia: 8/10
  • Kinézet: 10/10
  • Elektronika: 7/10
  • Építési minőség: 10/10
  • Összesen: 8,5/10

Ezúton is köszönjük a cikket Joccc07-nek!