Dovpo M VV II


A Dovpo kihozta az M VV széria második darabját, ami egyesíti a vapelés hőskorának érzetét egy nagyon fiatalos külsővel.

Dovpo M VV II

Általános jellemzői:

 • Típus: VV Box Mod
 • Maximális tank-átmérő: ø24-27mm
 • Védelmek: Fordított polaritás, túlmerülés, rövidzár, slukkhossz korlát
 • Teljesítmény: 1-8V (hivatalos adat: 280W)
 • Anyaghasználat: Műanyag
 • Grafikák: Skull&Roses, Hannya, Dragon Samurai, Devil, White Devil, Spirit
 • Akkumulátor: 2db 18650 (nincs mellékelve!)
 • Tömeg akkumulátor nélkül: 220g
 • Méretek: 54x91x27mm

A modról

Akik régebb óta használnak elektromos cigarettát, tudhatják, hogy a “hőskorban” az egyetlen teljesítményszabályzási lehetőség a VariVolt, vagyis a feszültség alapú szabályzás volt. A Dovpo az M VV szériával ezt a technológiát hozza vissza nekünk.

A dobozt kibontva rögtön a készüléket láthatjuk egy szivacságyban, ami alatt a használati utasítás található. Én a Dragon Samurai kivitelt kaptam.
Tartozékként csak egy USB Type-C kábelt kapunk, mellyel tölthető a készülék. (Nem ajánlott ennél a készüléknél sem modban tölteni, de végszükség esetén alkalmazható, hiszen csak levett oldallappal tudjuk bedugni a töltőkábelt, így a szellőzés megoldott. Ettől függetlenül, inkább egy külső, minőségi töltővel töltsük akkumulátorainkat!)

A mod tetején, nem középen elhelyezve találhatjuk a rugós 510 csatlakozót, ami a műanyag ház miatt kapott egy kis fém “alátétet”. Ez kissé megemeli a ráhelyezett kazánt, de még nem zavaró mértékben.

Mivel VV rendszerű készülékről beszélünk, így kijelzőt sem kell várni, három kezelő-, visszajelzőszervet találunk az eszköz oldalán.
A tűzgomb mögött minőségi, jó kapcsolási érzetű mikrokapcsolót helyezett el a gyártó, egyértelmű visszajelzést ad arról, hogy éppen tüzel-e a mod. A gomb is nagyon kellemes kialakítású, ergonomikus darab.

A másik kezelőszervünk egy potméter, mellyel a leadott feszültséget (ezáltal a teljesítményt) szabályozhatjuk, 1-8V közt. 1 és 5 között van skálázva a tengely. Ha nincs körmünk, akkor sajnos csak csavarhúzóval, vagy egyéb tárggyal fogjuk tudni állítani.

Az egyetlen visszajelző szerv egy háromszínű LED, mely zöld, narancs, piros színekben képes világítani. A készülék ki-, és bekapcsolásakor (5 klikk) megvillantja a három színt egymás után. Ha nincs mérhető ellenállás, akkor zölden villog a LED. Tüzelés közben folyamatosan zölden világít. Lemerült akkumulátoroknál piros villogást kapunk.

Az akkumulátorokat az egyik oldalpanel mögött találhatjuk meg, melyet két erős mágnes rögzít a helyére. Közel tökéletes a panel illeszkedése, függőleges irányban van minimális lötyögése, de ez nem zavaró. Szintén itt találhatjuk meg a Type-C töltőcsatlakozót.

Az oldalpanelek a készülék “fénypontjai”. Az elhelyezett grafika nagyon igényes hatást kelt, mind a rajz, mind a festés minősége miatt. Eddig mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam, aki látta nálam a modot. A minta nem csak rá van szitázva a panelre, hanem a kontúrok ki is vannak emelve műanyagból, ezáltal szinte lehetetlen lesz lekoptatni a festéket.

Irgalmatlan teljesítmény leadására képes a készülék, a megfelelő ellenállás mellett (mivel feszültséget állítunk, az Ohm törvény itt is meghatározza a leadott teljesítményt, R=U/I, az R adott, az U-t változatjuk). Szinte minden, amit rátettem, a 2-es állás alatt, vagy fölött picivel nyújtotta a megfelelő érzetet, legyen az 0.63Ohm MTL RTA-ban, vagy egy Profile 1.5 RDA 0.13Ohm körül.

Bonyolult elektronika hiányában nagyon gyors a mod válaszideje, észrevehetetlenül gyorsan elkezd fűteni.

Akkumulátor kezelés szempontjából talán a legjobb, amivel eddig találkoztam, még a 0.13Ohm ellenállású Profile 1.5-t, 60W körül hajtva is volt, hogy két napot kihúztam egy pár akkumulátorból.

Értékelés

A nagyon alacsony ár mellett nagyon jól használható, minőségi, viszonylag strapabíró eszközt kapunk. Aki egyszerűségre szeretne törekedni, vagy csupán egy olyan modot keres, ami nagyon egyedien néz ki, bátran merem ajánlani.

 • Ergonómia: 7/10
 • Kinézet: 9.5/10
 • Elektronika: 9.5/10
 • Építési minőség: 7/10
 • Összesen: 9/10
Dovpo M VV II

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: HU20