Dovpo x Vaperz Cloud x Vaping Bogan – Odin Mini


A Lost Vape Mirage óta nem csinált senki mainstream 21700 DNA modot, mai tesztünk alanya, a Dovpo Odin kistesója ezt a kategóriát képviseli. Konkurenciája nem nagyon van, de vajon megéri-e az árát?

Dovpo x Vaperz Cloud x Vaping Bogan – Odin Mini

A Dovpo az utóbbi időben az egyik kedvenc kínai modgyártómmá nőtte ki magát. Elég jó érzékkel nyúlnak olyan szegmensekhez, amiben más nem játszik és általában nem is csapják össze a termékeket.

A sor a squonk piacot megreformáló Topside-dal kezdődött, majd ennek variánsaival, aztán jött a piacon teljesen egyedülálló dual 21700-as Odin, amit az ausztrál Bogannel csináltak, ennek a saját chipjükkel szerelt variánsa, majd a Clutch Mike-al, a Mono SQ signature tips-el, és most az Odin mini. Mindegyik szerethető valamiért, tud valamit, amit a konkurencia nem kínál, egyértelmű helyük van a piacon. Én kifejezetten örülök neki, hogy miután a Lost Vape felhagyott a megfizethető árú DNA modok gyártásával valaki újra foglalkozik ezzel a piaci szegmenssel.

A doboz és tartalma

Az Odin Mini egy aránylag igényes, de semmi extra kartondobozban érkezik. Van egy külső, lehúzható borítás, azon belül pedig egy textúrázott doboz. Minőségibb, mint az átlag, de a régi Lost Vape csomagolások azért egy fokkal jobbak voltak.


Ha kinyitjuk, először a szokásos papírmunka fogad, használati utasítás, egy kártya a Dovpo közösségi médiás linkjeivel, egy akkumulátor biztonsággal kapcsolatos kártya és az általam annyira gyűlölt minőségellenőrzési bizonylat. Itt elidőznék egy picit, mert ezen a kártyán még a pecsét is nyomtatva van, az égvilágon semmire nem jó, csak a szelektív hulladékot szaporítja. Aki dolgozott már gyártósoron, az nagyon jól tudja, hogy nem ellenőriznek minden egyes terméket igazán behatóan, csak a szériák egy bizonyos százalékát, erre se idő, se emberi erőforrás nincs. Én részemről sokkal jobban értékelem, ha bele se rakják, akkor legalább őszinte a gyártó.

Ezek alatt maga a mod található, benne a Topside-okból is ismerős 18650 adapterrel, illetve mellette egy kis különálló kartondobozban egy MicroUSB kábel és néhány színes akkufólia, ezekről később.

Design

Az Odin Mini nem meglepő módon az Odin által bevezetett formanyelvet viszi tovább. Szálcsiszolt alumínium ház, indusztriális design, hangsúlyos szellőzőkkel. Az Odin ezt két 21700-as cellával csinálta és simán elment önvédelmi eszköznek, a Mini sokkal karcsúbb lett, picivel a Mirage-nál is kisebb, ha nem is könnyebb.

Tehát oldalt szellőzőnyílások vannak, bár igazából légbeömlőknek is elmennének, amiken keresztül jól látszik a behelyezett akku. Ehhez mellékel a gyártó fóliákat, hogy igény szerint személyre tudjuk szabni a színt, ami ott kilátszik, ez egy nagyon kellemes kis extra. A készülék oldalán egy gravírozott Odin felirat is található, ennek a kivitelezése is igényes, egyáltalán nem hivalkodó. Az összeszerelés példás, semmi nem mozog, az illesztési hézagok minimálisak, amolyan jól eső “van benne anyag” érzést kelt az emberben, mikor kézbeveszi.

Az 510 elég érdekes formájú, nem kerek, hanem egy kerekített sarkú trapéz, enyhén kiemelkedik a tető síkjából. Ezt többen hátrányként kezelik, szerintem inkább előny, hogy nem fogja összekarcolni a tank a modot és tényleg annyira kicsi hézag marad a tank alatt, hogy szinte észre se veszi az ember. Hirtelen nem volt itthon 25mm-nél nagyobb RTA-m, de ránézésre 28mm-ig fogad bármit lelógás nélkül.


Az előlap hasonló, mint a többi DNA 75C alapú mod esetében, felül a Bogan logós tűzgomb, alatta a megszokott színes kijelző, 3 kezelőgomb és egy MicroUSB csatlakozó. Bár nagyon szeretem az Evolv elektronikáit, azért a 75C nem egy tökéletes board.

Egyrészt ugye továbbra is csak 75W-ot tud, ami egy 21700 esetén azért nem egy nagy mutatvány, még ha nem is ajánlott egy cellából ennél többet kiszedni hosszútávon. A második, szintén nem katasztrófa jellegű dolog a MicroUSB csatlakozó, ez 2020-ban azért már nem egy kurrens technológia, jó lenne egy ráncfelvarrás Type-C-vel. A harmadik és legfontosabb pedig a tűzgomb. Az Ultroner a Thor II-nél megoldotta, hogy kivezette egy külső kapcsolóra, de a boardon lévő saját kapcsolóval nagyjából minden 75C mod tűzgombja lötyög egy kicsit és mikor lenyomjuk, van egy minimális holtjátéka. Ettől függetlenül persze egyértelműen érezzük, mikor kattan és ott már nincs vele baj, de ennyi pénzért azért nem ezt várja az ember, remélem ezt a 100C-ben javítani fogja az Evolv.

Az akkufedél szerencsére minden komolyabb zárómechanikát nélkülöz, ami idővel elromolhatna, van benne egy kis rugó, amitől nyitott állásba pattan, de egyébként maga a fedél van úgy esztergálva, hogy a helyén maradjon, ha lenyomva visszacsúsztatjuk. Az akkut szokás szerint pozitív pólussal felfelé kell behelyezni, az akkufedélen jelölve is van a negatív pólus helye, bár nem túl hangsúlyosan.

Menü, szoftver

A menü a szabvány DNA 75C menü enyhén módosított verziója, egy rózsaszín halálfejes logóval a háttérben, szerintem a színséma és az egész kinézete így ritka igénytelen lett. Pozitív viszont, hogy a Replay alapból engedélyezve van az alapértelmezett profilon, a témát pedig kb 2 perc kicserélni az Escribe-bal, szóval pontot nem vonnék le érte, de ha már csináltak valamit, akkor lehetett volna ennél igényesebben is.

Értékelés
  • Ergonómia
  • Kinézet
  • Elektronika
  • Építési minőség
4.8

Összegzés

Nagyon kellett már a piacra egy megfizethető 21700-as DNA mod, és most megkaptuk. A design és a minőség teljesen rendben van, csak az ára szállt el egy picit. Egyelőre az európai piacon leginkább 120 Font vagy 140 Euró környékén vesztegetik, amit azért karcosnak érzek, 100-110 Euró környékén viszont teljesen jó vétel, ennyiért nyugodt szívvel tudom ajánlani.