Dovpo Topside 90W


A Dovpo ezzel a készülékkel teljesen megreformálta a squonker készülékek piacát, így squonk rajongóként én sem hagyhattam ki, hogy beszerezzek egyet, két év távlatából visszatekintve a legenda megszületésére.

Dovpo Topside 90W

Általános jellemzői:

 • Típus: VW Squonk Mod (TC képes szoftverfrissítéssel)
 • Maximális tank-átmérő: ø26mm
 • Védelmek: Fordított polaritás, túlmerülés, rövidzár, slukkhossz korlát
 • Teljesítmény: 90W
 • Anyaghasználat: cink ötvözet, alumínium ötvözet, rozsdamentes acél
 • Színek: SS, kék, fekete, gunmetal, piros, lila
 • Akkumulátor: 1db 18650/21700 (nincs mellékelve!)
 • Méretek: 92x54x27mm

A modról

A Topside óriási újítása a felülről tölthető squonk rendszer. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy a palack kivétele nélkül, felülről, mint egy RTA-t töltsük a modot. Sikerén felbuzdulva termékek egész sora jelent meg. A Topsideból széria lett, a Geekvape megjelentette az Aegis Squonkot, stb.

A készülék kínai gyártóhoz képest nagyon szokatlan, mondhatni prémium csomagolásban érkezik. A mod képével, és adataival ellátott papír borítást eltávolítva egy műanyag dobozhoz jutunk. Ennek a fedelét elcsúsztatva megláthatjuk a terméket, szivacságyban. Tartozékként egy USB kábelt kapunk, szoftverfrissítéshez (ennek még fontos jelentősége lesz), illetve tartalék csavarokat.

A Topside nagyon masszív, stabil érzetet adó házzal rendelkezik. Egyakkus mod létére súlya megegyezik egy kétakkuséval. A festés hasonlóan jó minőségben került elkészítésre, szinte elpusztíthatatlan a készülék normális felhasználási keretek közt.

A mod egyik “csövének” tetején elhelyezve találhatjuk a rugós 510 squonk csatlakozót. A másik cső tetején találhatjuk a squonk rendszer töltőnyílását.

A készüléken három gombot helyeztek el, illetve egy monokróm LCD kijelzőt, amely nagyon jó láthatósággal rendelkezik, még előnytelen fényviszonyok közepette is. A gombok szintén nagyon korrekt minőségűek, nem volt gond beragadással, vagy véletlen lenyomással.

Az akkumulátor, és a squonk tartály kivételére egy alsó ajtót alakítottak ki, sajnos ez a készülék gyenge pontja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az idő elteltével képes meghibásodni. A készülék 21700-as, és 18650-es akkukat képes fogadni, az ehhez szükséges átalakítót itt találjuk meg kibontáskor. A squonk tartály kivehető, külön tisztítható, illetve külön vásárolhatunk tartalék tartályokat, hordozáshoz készített gumidugóval, így több liquidet, több kazánt is használhatunk ugyanahhoz a modhoz, ez is forradalmi újítás a többi squonkerhez képest. A tartály szilikonból készült, és pont a megfelelő keménységgel látta el a gyártó, így nem kell túl nagy erőt kifejtenünk, de véletlen sem fogjuk eláztatni a ráhelyezett RDA-n keresztül a zsebünket.

A készülék rettentően egyszerű szoftverrel rendelkezik, alapból csak VW módot találunk benne, fél W-onként állítható teljesítménnyel. A gyártó oldaláról letölthető szoftverfrissítéssel viszont TC képességet kaphatunk, amennyiben igényünk van rá. Az összes szoftveres lehetőség kimerül annyiban, hogy a “mínusz” gomb, és a tűzgomb együttes lenyomásával lezárhatjuk a készüléket. Szokásos módon, 5 klikkel tudjuk ki-bekapcsolni. Akkumulátorcsere esetén azonnal bekapcsol a mod.

Értékelés

A Dovpo egy legendát, és a saját hírnevét alkotta meg ezzel a készülékkel, amikor viszonylag névtelen gyártóként megreformálta az egész squonk piacot. Két év távlatából is jó választás, ha felső töltésű, masszív squonkert keres az ember. Aegis Squonk ex-tulajdonosként sokkal inkább a Topside-ot választanám, hacsak nem szempont az abszolút ütésállóság, és vízállóság.

 • Ergonómia: 6/10
 • Kinézet: 6/10
 • Elektronika: 8.5/10
 • Építési minőség: 9/10
 • Squonk képesség: 10/10
 • Összesen: 9/10
Dovpo Topside 90W

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: HU20