Dovpo x Mike Vapes x Signature Tips – Clutch


Dovpo, Mike Vapes, Signature Tips, single 21700, mech… Ezek a kulcsszavak már szinte magukban garantálják a kiváló végeredményt, és nem is kellett csalódnom, a Clutch egyetlen egy hibával maradt el a tökéletességtől.

Dovpo x Mike Vapes x Signature Tips – Clutch

A Dovpo az utóbbi időben egy profilváltással “az átlag kínai gyártó” sztereotípiát kinőve elkezdett egyedi, és minőségi eszközöket gyártani, kiváló vaperek, reviewerek segédletével. Ezek mellett viszont meg tudta tartani a nagyszériás gyártást, így az árak sem olyan magasak, mint egy high-end modder termékeinél.

Minden a Topside-nál kezdődött, ami a TVC tervezésbe való bevonásával lett a squonker piac talán egyik legeladottabb, legmeghatározóbb modja. Ez után (ebből tanulva?) sorra jöttek a kiváló koponyákkal együttműködve készített tankok, modok. Bogan tervezésében a Blotto, amire most már szériaként tekinthetünk, hiszen a Minivel már a második Blotto-t kapjuk meg. Bogan, illetve a Vapers Cloud ötleteinek felhasználásával kijött négy Odin, illetve a Signature Tipssel már három Dovpo termék készült, a Mono SQ egy DNA75C boarddal, egy mecha squonker, az SQ Topside, aminek alapjaira, – immáron Mike Vapes-szel a fedélzeten – épült jelenlegi tesztünk alanya, a Clutch.

A doboz és tartalma

A Clutch egy apró kartondobozban érkezik, aminek külső rétegét teljes egészében beborítja egyik oldalon a közreműködők logógyűjteménye, másik oldalon pedig a “kötelezők”. Ezt eltávolítva a mod nevével fémjelzett fedélhez jutunk, ami egyben az akkumulátor-biztonságról szóló tájékoztató is. Ezúttal külön kiemelném, hogy ezt a témát vegyük fokozottan komolyan, hiszen ez egy hibrid mechanikus mod, az akku “haragja” és köztünk nem áll semmiféle védelem, csak egy ezüstérintkező egy alumíniumházba zárva.


Ezt a kulcsfontosságú iratot eltávolítva még több papírmunkát találunk, amelyeket jó messzire elhajítva megtalálhatjuk a habszivacságyban nyugvó modot, az akkufészekben egy szerszámmal. Egyéb tartozékot ne is keressünk, hiszen faék egyszerűségű készülékről beszélünk, szoftverfrissítő kábelre nincs szükség 🙂

Design

A Clutch a szokásos Signature Mods formát kapta meg. A legmeghatározóbb designelem az ujjaknak kialakított három darab bevágás, amely tökéletesen passzol a készülék méretéhez, hiszen ezt az apró modot úgyis három ujjal fognám, kisujjal alulról, hüvelykujjal hátulról támasztva.

A tetején megtaláljuk a hibrid 510-es csatlakozónkat. Aki nem ismeretes a mechanikus modok világában, ez azt jelenti, hogy a pozitív pint közvetlenül az akkumulátor pozitívjára csavarjuk, köztes érintkező nélkül. Ilyen csatlakozóval szerelt modokat kizárólag “hybrid-safe” kazánokkal használjunk, amelyek pozitív pinje kellően kiemelkedik az 510 síkjából. Amennyiben nem ilyet teszünk rá, izzításnál közvetlenül rövidre zárjuk az akkumulátorunkat, amelynek nagyon kellemetlen következményei lesznek.

Az oldallapok mágneses rögzítésűek, borzasztóan jó kialakítással, a mágnesek erőssége tökéletes, illetve a megmunkálásban sincs hiba, nem lötyög érezhetően, de nem is szoros. Az egyik oldallap alatt az akksi kinyomására szolgáló nyílást találjuk, a gombzár kíséretében (ez egy elfordítható kis “retesz”, amely nem engedi zárni az érintkezőket). A másik oldalon pedig az akkufészket, és az érintkezőket találjuk, melyek ezüstből készültek.

Maga a készülék alumíniumból készült, a festés pedig a Dovpo-tól megszokott módon kiváló minőségű. Munkában kaptam meg a készüléket, egyből be is üzemeltem a műhelyben, de a fémporos, reszelékes asztalra letéve sem sikerült még egy mikrokarcot sem okozni rajta. A gyári képeken egyébként pasztell színűnek, és teljesen mattnak tűnik a festés, de a valóságban nagyon elegáns metál színű.

Használat közben

A modra maximum 25.5mm kazánt tehetünk lelógás nélkül, a Blotto teljesen kimaxolja ezt.

A “tűzgomb” kiváló, hiszen egy rugóként viselkedő érintkezőt tolunk neki egy rézdarabnak. A “rugó” keménysége és úthossza tökéletesen lett elkészítve, nagyon kényelmes a használata. A Signature Tipstől egyébként vásárolhatunk többféle gombot, ha az eredeti kinézete nem tetszene.

A készülék egyetlen hibája a tűzgombnak kialakított zár. Sajnos túl lazára tervezte a gyártó, így hajlamos elforogni a zárt és nyitott állapot közt. Zsebben nem fog elindulni, hiszen kellően mélyre lett elhelyezve a tűzgomb, de néha két slukk közt hajlamos lezárni magát. Az építési minőség kiváló, de sajnos emiatt le kell vonnom másfél pontot.

Értékelés
  • Ergonómia
  • Kinézet
  • Építési minőség
4.2

Összegzés

Nem volt hiábavaló a három név munkája, kiváló, majdnem tökéletes modot tettek le az asztalra. Apró, könnyű, jó használni, és borzasztóan minőségi érzetet ad. Ha valaki szereti a mechanikus modokat, és hajlandó kifizetni a 80GBP körüli árát, kifejezetten ajánlom megvételre.