Geekvape Aegis Solo


A Geek Vape nagysikerű IP67 védettségű Aegis szériájának képviselője a Solo, ami nyilván nem a híres űrcsempészről, hanem arról kapta a nevét, hogy egy darab 18650-es akkuval működik.

Geekvape Aegis Solo

Csomagolás, Tartozékok

A mod a Geek Vape-re jellemző színes kartondobozban érkezik, semmi extra, hozza az elvárt szintet, nem állít elénk olyan akadályokat, mint mondjuk a Wotofo újabban alkalmazott csomagolásai.

Én a kitet vettem belőle, ezért az én dobozomban volt még egy Cerberus tank, a hozzá való tömítések és két porlasztó. A modhoz magához egy extra akkufedő-tömítés, töltőport fedél, némi papír és egy USB kábel jár. Ismét semmi extra, de igazából nem is kell több.

Design

Design terén sem érhetnek komoly meglepetések, ha találkoztunk az eredeti Aegis 100W-al, vagy az Aegis Minivel, hasonló gumírozott bevonat és varrott (vagy varrást imitáló?) műbőr betét határozza meg a modot. Az IP védelem miatt az akkufedél itt is csavaros, néha kissé nehezen indul meg, de alapvetően jó a menete, az akkut a pozitív végével felfelé kell behelyezni, amit amúgy elég látványosan jelölnek is az akkufészek belsejében.

Az USB csatlakozó, ami az Aegis Minin alul helyezkedett el, sokkal kényelmesebb helyre, oldalra költözött, a szintén a Minitől örökölt kijelző pedig szokás szerint az előlapon található a tűz- és fel-le gombok között. A kijelző OLED és nagyon jó a fényereje, nyáron, direkt napfényben sem voltak problémáim a láthatósággal. Az 510-es csatlakozó elég stabil, masszív darab, 28mm-es tankokat tudunk rárakni lelógás nélkül, ugyanakkor nem látom magam előtt, hogy valaki ezzel hajtja mondjuk a Blottot, vagy az Intake Dualt, egy 18650 kevés ehhez.

Összességében nehéz belekötni a Soloba, nagyon kézreálló, kényelmes mod, nem nehéz és a gumírozás is kellemes. A szöszöket kicsit gyűjti, viszont legalább bármikor nyugodtan lemoshatjuk.

Menü, Szoftver

A menü a szokásos Aegis jellegű, elég informatív és könnyen kezelhető, kvázi minden ott van az orrunk előtt, amire szükségünk lehet. Teljesítmény, ellenállás, aktuálisan leadott áramerősség, puff számláló.

Nagyjából a szokásos módok érhetőek el, van Power mód, Bypass, négy féle TC (Ni200, Ti, SS316L, egyéni TCR), illetve egyedi görbét is adhatunk meg. Mivel nincs preheat, ez utóbbi az egyetlen opciónk arra, ha segíteni akarunk egy hosszabb rampupon. A módok között a tűzgomb háromszori megnyomása után tudunk váltani.

Ami igazán kiemeli a modot az átlagból, az a TC. Ugyan az SS módhoz megadott TCR érték nem a 316L-é pontosan, de ettől függetlenül tökéletesen működik az ilyen huzalokkal, nem kell trükközni, megadjuk a kívánt hőfokot (Fahrenheit és Celsius opció is van), teljesítményt és használjuk. Pontos, jól szabályozott, a vattát azért kicsit barnítja, de arra pont elég, hogy ne dryhitet kapjunk telibe, ha szárazra szívtuk a tankot. Mindenkinek így kellene ezt csinálni. Legalább.

Tartósság

Mivel melós modnak használom, amit a kerti munkák és a műhelyben való fúrás-faragás közben tudok használni, van már némi fogalmam róla, miket bír. A nálam töltött körülbelül 5 hónap alatt esett bele sárba, zuhant le a kerti faház tetejéről, hánykolódott a zsebemben szerszámok, csavarok társaságában, de mindez különösebben nem látszik rajta.

A gumírozás elég ellenálló, nekem még nem sérült, a koszt pedig tényleg egyszerűen csak lemossa róla az ember a csap alatt, a kijelzőt borító műanyag viszont gyűjti a karcokat, bár nem túlságosan, még mindig bőven vállalható. Ezen kívül a gombok, leginkább a tűzgomb élein kopik a festés, az oldalsó műanyag betéteken is meglátszik ez-az, a hátulján a varrás pedig felszedte a koszt. Alapvetően ahhoz képest, mennyire nem vigyáztam rá, teljesen kulturáltan néz ki, bátran emberek közé vihető.

Külföldi tesztelők több emeletnyi lépcsőn is leküldték, autóval hajtottak át rajta, és bár ezek már optikailag meglátszanak a külsején, a mod működését nem befolyásolják.

A Cerberus

Mivel kitben vettem, kipróbáltam a hozzá járó Cerbeus tankot is. Ő azóta már nincs meg, de szerintem illik a Solohoz, kompatibilis a Vaporesso NRG és hasonló porlasztókkal is, de a gyárilag mellécsomagolt mesh porlasztó nagyon kellemes meglepetés volt, én 35W környékén hajtottam és ahhoz képest teljesen jó volt az ízvisszaadás. Maga a Cerberus egy OK Sub-Ohm tank, illik a Solohoz, kezdő DL szettnek is bátran ajánlom őket együtt, de külön azért nem venném meg.

Értékelés

Eredetileg csak a Vaper szakmában a mod körül elhatalmasodott hype miatt vettem meg, végül kiderült, hogy nem volt véletlen. Nagyon hozzám nőtt, az egyik kedvenc modom lett, bátran ajánlom mindenkinek, aki single 18650-es modot keres, akár szüksége van az ellenálló kivitelre, akár nem. És sose lehet tudni, mikor keveredik az ember egy medencés buliba, ahol jól jöhet az is.

  • Ergonómia: 9/10
  • Kinézet: 7/10
  • Elektronika: 9/10
  • Építési minőség: 9/10
  • Összesen: 9/10