Hellvape x Alex VapersMD Destiny


Az utóbbi időben kissé elhanyagolt Single DLA RTA mezőny egyik legújabb versenyzője a HellVape és Alex VapersMD közreműködésében született meg. A végeredmény egy kompakt méretű, részleteiben is okosan kidolgozott tank lett.

Hellvape x Alex VapersMD Destiny

Sokáig az OFRF Gear volt nálam az etalon, ha Single DL RTA-k kerültek szóba az egyszerű építés, és a kiemelkedő íz miatt. Megvoltak a maga hátrányai, de az EHPro Kelpie kivételével nem nagyon jelent meg egy RTA sem, ami akár csak megközelítette volna, a Kelpie-nek pedig – bár az íze rendben volt -, voltak egyéb hiányosságai.


A külföldi tesztek után nagy várakozással bontottam ki a dobozt és szerencsére nem is kellett csalódnom a végeredményt illetően.

Általános jellemzők

Felépítés: RTA
Build deck: Single Coil, 2 posttal, GTA stílusú léellátás
Levegőzés: Alsó levegős, AFC gyűrűvel
Kapacitás: 2ml/4ml
Méretei: ø24mm, ø26mm a nagyobbik palásttal
Töltés: bajonettzáras kupak, két töltőnyílás
Driptip: 810 szabványú delrin
Anyaghasználat: rozsdamentes acél
Színkínálat: Fekete, Full Fekete, Matt SS Ultem palásttal, Matt SS PC palásttal, SS

Csomagolás, kiegészítők

A tank egy teljesen átlagos kartondobozban érkezik, a mérete elég kompakt, de bőven elég arra, hogy szállítás közben megvédje a Destinyt. A tetején lévő “Evoke your vaping genius” feliraton azért jót mosolyogtam, a kínai marketinges kollegák kissé túltolták a dolgot.

Hellvape x Alex VapersMD Destiny

A kapott tartozékok viszont elég bőségesek, van vatta, és előre tekert huzal (bár ennek se az anyagát, se a specifikációit nem tüntetik fel), 4 pótcsavar, Barbie-csavarhúzó, rengeteg tömítés és egy 510 driptip adapter is, illetve kapunk egy bubis palástot is.

Design, build deck, építés

Bár a Destiny nagyobb méretekkel van megáldva, mint a Gear, még mindig elég kompakt, driptip nélkül 44,9mm magas. A levegőellátás-állítógyűrű és a kupak recézett, ennek köszönhetően könnyű őket eltekerni, nem csúsznak. Előbbi két végállás között mozog, pici ellenállással, könnyedén, utóbbi pedig bajonettzáras, negyedfordulattal nyitható. A driptip alatt kicsit sok kondenz hajlamos összegyűlni, akármilyet is használunk, de ez inkább megjegyzés, mint kritika.

A kupak alatt két hatalmas, vese alakú nyílást találunk, ami a legtöbb flakonnal kényelmes töltést biztosít, szerintem pipettával is megoldható lenne. A driptip 810-es, de nem goonstyle, hanem a tömítőgyűrűs fajta, viszont szerencsére a kupakban is található egy, így bármilyen 810-es tippel kompatibilis. A közepén egy bevágás is található, ezt nem sikerült a szívembe zárni, nekem kényelmetlen volt. Nem nagyon, de pont eléggé, hogy azt kívánjam, bár lenne egy cseredarab a csomagban.


A build deck egy érdekes design, nem nagyon láttunk még hasonlót. A huzal lábait két kiemelt postba kell becsúsztatni, amiben laposfejű csavarok laknak. A lábak lefogatása könnyű, viszont a felesleg lecsípéséhez nehéz úgy odaférni a csípőfogóval, hogy ne karistoljuk össze az amúgy eléggé felesleges festést.

A levegőt egyfelől a postokba vágott beömlőnyíláson, másrészt a velük szemben elhelyezett párján át kap a tekerés. Ennek megfelelően adja magát a pozicionálás, miszerint a tekerést a két oszlop közé állítjuk be úgy, hogy a levegőnyílások aljától egy kicsit feljebb legyen.

Ez a magas elhelyezés olykor dryhetekre hajlamossá tudja tenni a tankot, ahogy például a Serpent Elevate esetén is történt, szerencsére itt erről szó sincs, megfelelően kifésült vattával nem volt gondom a léellátással.

A tekerés mikéntjét a lenti YouTube videón láthatjátok:

Ahogy látható, a huzalt csak egyféleképpen lehet befogatni, erre nem lesz gondunk, érdemes a tekerést picit megemelni, hogy az alja is kapjon levegőt, a vattát a tank aljának pereménél kell elvágni, 3mm-es tekeréssel pont megfelelő mennyiséget fogunk kapni, miután kifésültük.

Levegőzés, Íz, Gőz

A tank egy enyhe ellenállású DL, közepes gőztermeléssel. Nem fognak minket az utcán MÁV nosztalgiajáratnak nézni, de egy kisebb szobát azért hamar tele lehet fújni vele. Teljesen kinyitva van bőven hangja, ami nem is nagyon csökken ha lejjebb állítjuk, cserébe az íz is gyengébb lesz.

Ezt a hibát pedig nem tanácsos elkövetni, mert a Destiny íze kiváló. Máshogy, mint mondjuk egy Profile Unitynek, a komplex ízekből kicsit más spektrumot hoz előtérbe, de mindenképpen az egyik legjobb a mezőnyben, sok Dual RTA-t is megelőz.

Értékelés
  • Kinézet, kialakítás, megmunkálás
  • Csomagolás minősége, tartozékok
  • Ízvisszaadás
  • Gőz, levegőzés
4.4

Végszó

A Destiny “személyében” egy nagyon kellemes RTA-t ismertem meg, amit bátran tudok ajánlani bárkinek, aki jó ízeket akar mérsékelt fogyasztás mellett. Picivel hangosabb, mint az átlag, de ez eltörpül a többi kvalitása mellett.


Hellvape x Alex VapersMD Destiny

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: KRPH