Journey / Classic – Spirit of the Woods


Enyhe dohány, kókusz reszelékkel, vanília krémmel, fehér csokoládéval és pirított mandula körítéssel. 

Journey / Classic – Spirit of the Woods

Csomagolás, kinézet

Az aroma 120ml-es Chubby Gorilla flakonban érkezik, 24ml mennyiségben. A gyártó szerint a koncentrátum 12ml aromát és 12ml PG-t tartalmaz. Ami egyből szembetűnik, hogy nem a szokásos műanyag címkét kapjuk, hanem egy kellemes tapintású papír anyagú borítást. Nincs eltúlozva, csak a lényeg látszik rajta. Ezüsttel a “Journey” felírat, alatta pedig az íz fantázianeve. Rendkívül minőségi érzetet ad, de úgy gondolom, ez elvárható egy kis szériában, “kézzel” gyártott arománál.

Recept, íz, érlelés

DL felhasználásra kevertem, 70VG/30PG arányra. A gyártó ajánlása szerint, csak öntsük fel alapfolyadékkal a címke felső széléig, ellenben én szeretem, ha a keverésem pontos, így nálam az alábbiak lettek a mennyiségek:

  • Aroma: 24ml
  • PG: 12ml
  • VG: 84ml

Megalkotás

Eredetileg a gyártó ezt a receptet 2016-ban fejlesztette ki, ami 10 különböző aromából áll és főként MTL felhasználásra készült. A pontos íz definiálásához a gyártó az alábbi táblázatot tette közzé:

Elsődleges ízVanília
Másodlagos ízKókusz
Harmadlagos ízCsokoládé
HáttérízKrém
Ajánlott érlelési idő30 nap!
Összetettség10/9
Gyümölcs10/0
Sütemény10/3
Dohány10/1
Markánsság10/1
Krémesség10/6
Csonthéjas10/4
Édesség10/1
Hűsítő10/0
Kokszolás10/5
Szolid / MarkánsMarkáns
MTL / DLMTL

Elég nehéz írni erről az ízről. Az utóbbi egy évben biztosan, de lehet, hogy a vaper pályafutásom során az egyik legösszetettebb íz, amit kóstoltam. Nincs benne olyan íz, ami kiemelkedően erős lenne, valahogy egy kerek egész lett. Talán, ha mondanom kéne valamit, hogy mit érzek először az a se édes, se sós mandula volna. A desszertes ízvilág kifújásnál bújik elő a háttérből, amit megkoronáz egy szinte észre sem vehető dohányos felhang. Nincs ott igazán, inkább csak egy plusz löketet ad a slukknak, de kifejezetten hiányozna, ha nem lenne ott. Összességében egy egyáltalán nem édes ízről van szó, akár egész nap is fogyasztható.

Érlelni Én személy szerint mindent szoktam, legalább egy hétig. Nos ő eddig 10 napot kapott, de megpróbálom megvárni a 30-at, amit a gyártó is kifejezetten ajánl, és valljuk be, egy ennyire komplex íznél igenis szükséges lehet. (Lásd: Projet Lenny)

Ahogy a gyártó is írta, kokszolni a 10-es skálán 5-ös erősségben fog, amit én is alátámasztanék. Egyáltalán nem durva, így nem kell félni a napi vattacserétől.

Értékelés

Hatalmas ugrás még az eddigiekhez képest is ez a longfill. Egyszerre meglepő, magával ragadó, elgondolkodtató és komplex. Szívesen megnézném, melyik az a 10 aroma, amiből összeállításra került. Biztosan teszek egy próbát a gyártó többi ízeinek valamennyi tagjával.

Az aromát innen vásároltam, ha esetleg Neked is megtetszett!