KIZOKU – LIMIT RTA


Valaki ezermestert keres?

KIZOKU – LIMIT RTA

Ez a gyártó számomra is újdonság volt, sosem hallottam még róluk ez előtt, de az első benyomások alapján úgy gondolom, a további termékeikre is kíváncsi leszek. Jó minőségű megmunkálással rendelkezik és a menetek is szépen siklanak egymáson.

Általános Jellemzők

Felépítés: Dual use (RTA deck, vagy porlasztó)
Build deck: Single coil
Porlasztó fogadás: Nautilus 2 BVC
Levegőzés: alsó levegős
Méretei: ø22mm, 55,7mm magas
Töltés: Felső töltés, biztonsági menettel oldható oldalra tolható
Liquid kapacitás: 3ml (TPD verzió: 2ml)
Driptip: SS+Delrin 510
Anyaghasználat: rozsdamentes acél, üveg palást és szilikon O gyűrűk
Színkínálat: SS, Gunmetal, Fekete

Csomagolás, kiegészítők

Egy meglehetősen picike dobozban érkezik a kazán, melyen egy kis ablakon keresztül egyből láthatjuk a lényeget. A belső dobozkát kicsúsztatva teljes egészében láthatjuk a tankot egy plexi mögött, amin rajta van a gyártó és a tank neve. Ezt eltávolítva férhetünk hozzá a szivacsrétegben elhelyezett termékhez. A szivacsot eltávolítva hozzáférünk a használati utasításhoz, valamint a garanciajegyhez. Mindezek alatt találhatjuk a kiegészítőket és pót alkatrészeket.

Kapunk hozzá egy teljes szett pót tömítést mindenhova, egy pót leszorító csavart a deck-hez, valamint egy ismeretlen anyagú és ellenállású spaced coilt, hozzá némi japán vattával.

Mint láthatjuk, kiegészítők terén nem vagyunk túlságosan eleresztve, de amire valóban szükségünk lehet, az rendelkezésünkre áll.

Design, build deck és építés

Kinézetben számomra kellemes látvány ez a kazán, semmi elcsépelt minta, semmi felesleges gravírozás. Alapvetően egy végtelenül letisztult kialakítást kapott, ahol a rozsdamentes acél adta robosztus jellemet csak egy apró üvegpalást töri meg, ami pont elég arra, hogy lássuk, hol tartunk éppen liquiddel. A töltési mechanizmust gyermek-, és folyásbiztosra tervezték. Ez annyit tesz, hogy a töltéshez a topcap-et ki kell csavarjuk, majd ezt követően el tudjuk csúsztatni, ahol előbújik a szilikon membránnal zárt töltőnyílás. Itt megjegyezném, hogy ilyen membránból nem kaptunk pót darabot sajnos.

A build deck nem feltétlen mutat semmi újdonságot, de úgy gondolom, ennek a kazánnak nem ebben rejlik az érdekessége. Két bekötő tömbünk van, hiszen single coil-ról beszélünk, alatta egy 2mm-es légbeömlő nyílással. Egyetlen nehézség számomra az volt, hogy a lefogató csavarok nem felülről, hanem oldalról csavarozhatóak be, ami annyira nem áll Nekem kézre, mivel bal kezes vagyok, de ez egyéni probléma, tudom.

MTL felhasználásra építettem meg, így én 0,32mm vastagságú SS huzalból készítettem bele 2,5mm magátmérőjű hézagos tekerést 5 menettel. Nincs más dolgunk, csupán helyezzük be a tekerésünk és kellőképp fogassuk le a csavarokkal. Ez után pozícionáljuk a levegőnyílástól nagyjából 2mm magasságra.
A vattának mindkét oldalra egy-egy nyílás van kialakítva, amin keresztül kell vezessük. Itt érdemes odafigyelni arra, hogy a vatta a rendelkezésre álló nyílást megfelelően töltse ki.

Levegőzés, íz, gőz

A gyártó azt ígéri, hogy ez egy több módon használható kazán, kezdve az MTL-lel egészen a szűk DL-ig. Azt kell mondjam, hogy ez az állítás helytáll. Az AFC gyűrű mögött két fajta levegőzést találhatunk, egyik oldalt öt darab 0,6mm átmérőjű, másik oldalt pedig egy teljes nyílást kitöltő légbeáramlást találhatunk. Úgy gondolom bárki számára ideális lehet, hiszen a valóban szűk MTL-től a levegős MTL-en át egészen a nagyon szűk DL-ig valóban széles spektrumban állíthatjuk a levegőzést.

Az ízvisszaadás nem kiemelkedő, de rossznak sem mondanám feltétlenül. Leginkább olyan átlagosnak, de a jobbik fajtából.

Gőzben egy visszafogott kis masina, pont, amit az ember elvár egy MTL kazántól.

Értékelés
  • Kinézet, kialakítás, megmunkálás
  • Csomagolás minősége, tartozékok
  • Ízvisszaadás
  • Gőz, levegőzés
4.3

Végszó

Egy robosztus megjelenésű, letisztult kinézettel rendelkező kis kazán, könnyű építéssel és számos kényelmi funkcióval. Úgy gondolom, hogy kezdők számára egy rendkívül jól összerakott, könnyen kezelhető és sok lehetőséget kínáló tank. Nekem kifejezetten tetszik!


KIZOKU – LIMIT RTA

A készüléket a heavengifts.com bocsájtotta rendelkezésemre!