OFRF Gear


Jelen tesztünk alanya már több, mint egy éves, de kis teljesítményből még mindig nem tud senki más ennyi ízt kihozni DL-ben.

OFRF Gear

Az OFRF-et sokáig nagy homály övezte, bár néhány apró, árulkodó jel erősen arra utalt, hogy a Wotofo almárkájáról van szó. Ezt azóta maga a gyártó is elismerte, szóval tesztünk alanya igazából egy Wotofo RTA, ami saját tapasztalataim alapján jelenthet jót és rosszat is. Szerencsére ebben az esetben az elsőről van szó, a gyártó odatette magát az almárka első termékével.

Általános jellemzők

Felépítés: RTA
Build deck: Single Coil, 4 posttal, GTA stílusú léellátás
Levegőzés: Alsó levegős, AFC gyűrűvel
Méretei: ø24mm, ø26mm a nagyobbik palásttal
Töltés: menetes kupak, két töltőnyílás
Driptip: 510 szabványú delrin és polikarbonát
Anyaghasználat: rozsdamentes acél
Színkínálat: SS, fekete, gunmetal, arany, kék, szivárvány

Csomagolás, kiegészítők

A csomagolás szerencsére nem az általam enyhén szólva sem szívlelt újkori Wotofo csomag, bár pár hákliját azért örökölte. Nagyon szép, fehér kartondoboz, aminek egyetlen kis ablakán keresztül szépen látszik a topcapet díszítő fogaskerék motívum, ami a tank nevére utal. Könnyű kibontani, jól védi a tankot, viszont a felső szivacsos rétegből pár elemet kihívásokkal teli lehet a csomagolás roncsolása nélkül kivenni.

OFRF Gear

A készletben amúgy maga a tank, egy buborékos palást, két driptip, három szett különböző színű póttömítés, tartalék csavarok, két előre tekert huzal, vatta és egy csavarhúzó található némi felesleges papír mellett. Tekintve a tank kezdéskori 24$-os, most már inkább 20-22$ felé tendáló árát ez elég bőséges kínálat.

Design, build deck, építés

Ami valószínűleg mindenkinek egyből szembetűnik, hogy a Gear kicsi. Nagyon kicsi. Ezáltal kicsi a kazántér, koncentráltabb a gőz és rövid a kémény, vagyis az út, amit a szánkig megtesz, kvázi mintha egy RDA-t használnánk, de nem kell alá squonk mod és nem kell csepegtetni sem.

Viszont ebből adódóan a tank se nagy, a sima üveggel 2ml, a buborékossal 3,2ml, ez csak nagyon aszkéta felhasználás mellett elég egy átlagos munkanapra, palack mindenképpen kell mellé. Szóval tölteni gyakran fogjuk, szerencsére a két töltőnyílás elég nagy. A kupak viszont csavaros, itt örültem volna egy bajonettzárnak, ha már ennyit kell nyitogatni, szerencsére a menet elég jó, nem hajlamos a megakadásra. A levegőzést az alján tudjuk állítani, a gyűrű két végállás között mozog, a modon sajnos kicsit nehezen állítható, de nem vészes.

Érdemes figyelni rá, hogy összeszerelésnél, a topcap visszarakásánál ne húzzuk meg erőből, csak ameddig a menet engedi, mert egyébként hajlamos összeszorulni és a méreteiből adódóan nehéz fogást találni rajta, hogy széttekerjük.

A build deck amúgy egy teljesen átlagos GTA stílusú deck, kicsit kiemelve, két lyuk a vattának, négy post a huzal lábainak, sima levegőnyílás középen. Pár apróság viszont nagyon kényelmessé teszi az építést. Bár a huzalt úgy kell behelyezni, hogy a lábai ellentétes irányba álljanak, ezt kétféle állásban is megtehetjük, a csavarok feje elég nagy és a postok szélén van egy kis perem, ami meggátolja, hogy kicsússzon oldalra a tekerés lába.

A tekerés nagyon egyszerű, a folyamatot ezeken a képeken szemléltetem:

Fontos, hogy a huzal lábai ellenkező irányba álljanak a befogatásnál és a tekerést pozicionáljuk minél közelebb a levegőnyíláshoz. A vattára nem különösen háklis, csak arra kell figyelni, hogy a vége lefelé álljon és maradjon egy picit hely a lyukakban a vatta mellett (lásd 8-9. kép). Nem kell nagyon lelógatni, elég, ha a nyílásokon épp egy kicsit kikandikál lefelé.

Ahogy látható, elég kis tekerést használok benne, mivel a kazántér is kis méretű, nem kell bele sok fém, hogy jó testes gőzt kapjunk. Ezért a gyárilag mellékelt coilok használatát nem is javaslom, szerintem egyszerűen túl “husik” ebbe a tankba.

Levegőzés, Íz, Gőz

A tank egyértelműen nagyobb ellenállású DL, ha ismerjük a Zeus X-et, képzeljük az ellentétes oldalt DL vonalon belül. Szerintem még mindig bőségesen elég a gőz, amit termel, de a MET nem fogja a gőzölési szokásainkhoz igazítani az előrejelzést.

A kis kazántér kicsi, a driptip alja a huzal tetején van gyakorlatilag, ez a két tényező garantálja, hogy az íze az jó lesz. Egy, a képeken látható kis tekerésből 30W körül nagyon jó, szaturált ízeket kapunk.

Értékelés
  • Kinézet, kialakítás, megmunkálás
  • Csomagolás minősége, tartozékok
  • Ízvisszaadás
  • Gőz, levegőzés
4.3

Végszó

Aki szereti, ha van a tankban egy kis ellenállás és olyan tankot keres, amit alacsony teljesítményen, akár egy darab 18650-es akkuról tud kényelmesen üzemeltetni, annak bátran ajánlom. Kisméretű, rohangálós szettekhez ideális, bár a kis kapacitás miatt érdemes legalább egy 15ml-es kis flaskát vinni mellé, egy egész napot nehéz kihúzni egy tankkal.