OUMIER – Wasp Nano MTL RTA


Az átlátszó csalódás…

OUMIER – Wasp Nano MTL RTA

Bizonyára sokak számára ismerős lehet a gyártó és maga a Wasp név is egyaránt. Nem véletlenül vált ismertté ez a széria, hiszen nagy tábora van a különböző Wasp kazánoknak világszerte, ami nem véletlen, hiszen meglehetősen jó ízvisszaadású kazánokról van szó. Ebben a tulajdonságban nem szenved hátrányt a tesztünk alanya sem, de azért túl szép volt, hogy igaz legyen.

Általános Jellemzők

Felépítés: RTA
Build deck: Single coil
Levegőzés: alsó levegős
Méretei: ø22mm, ø25,5mm a bubble palásttal
Töltés: menetes topcap, három töltőnyílás
Driptip: egyben a topcap-pel, nem cserélhető
Anyaghasználat: rozsdamentes acél deck és ismeretlen műanyag tankszekció
Színkínálat: Fekete, SS, Arany

Csomagolás, kiegészítők

Egy teljesen standardnek mondható dobozt kapott a tank, nincs túlcifrázva. A márkát, tank nevét, valamint a tank képét láthatjuk a tetején. A doboztetőt eltávolítva szembe találjuk magunk magával a kazánnal, valamint a kiegészítő bubble palásttal ellátott egész tankrésszel.

Alapjáraton kicsit ódzkodom a műanyag-fém menetes csatlakozásoktól, amivel itt is találkozhatunk, hiszen a chimney belseje menetes, ami a fém deck-re csavarodik rá, ez tartja egyben az egész tankot. A menet nem tekeredik tökéletesen, de különösebb gondom nem igazán volt vele.

A drip tip sajnos nem eltávolítható, ez egyben van az egész top cap-pel, így ez számomra egy erős mínusz, habár a gyárilag kialakított drip tip nem túlzottan kényelmetlen. Itt műanyag-műanyag menettalálkozást találunk a top cap és tank között, amire érdemes odafigyelni, hiszen, ha nem rendesen kezdjük el visszacsavarni, könnyen használhatatlanná tehetjük a menetet.

Kiegészítők terén hozzák az elvártat. A kazánhoz kapunk egy szett tömítést, pót csavarokat, csavarhúzót, vattát és 4db előre elkészített hézagos tekerést, aminek az anyagára nem térnek ki, de ellenállásnak 0,2Ω-ot adtak meg.

Design, build deck és építés

A kazán designja kifejezetten jól sikerült, a bázison található AFC gyűrűre rákerült a már ismert darázs logo, ez egyben a design mellett a megfelelő fogást is biztosítja a levegőzés állításához. A tank a műanyagnak köszönhetően teljes mértékben átlátszó, így a tekerésünk állapotát is könnyen ellenőrizhetjük, bár a Fekete színopció esetén ez kissé nehézkesebb.

A deckben nincs semmi különleges, egy pozitív és egy negatív tömbből épül fel, ami a huzal lefogatását és a levegő tekeréshez való eljuttatását is magában foglalja. A tank méretéből és a deck kialakításából adódóan szűk kazánteret kapunk, aminek köszönhetően az ízvisszaadása meglehetősen jó, ahogy a WASP szériától már megszokhattuk. A decken belül oldalanként 3-3 levegőnyílást találhatunk és itt esett el számomra a tank MTL szempontból. Egyszerűen olyan levegőssé vált ettől, hogy MTL-re nagyjából csak úgy tudtam használni, ha az levegőállító gyűrűt teljesen elzártam és csak annyi levegő jutott a tankba, amennyit az illesztési hézagok engedtek. Ezen felül sokkal inkább nagyon szűk DL-nek mondanám, amire valljuk be őszintén, abszolút nem számít egy vaper, ha MTL tankot keres.

Építeni pofon egyszerű, szinte elronthatatlan, így magára a tekerés hogyanjára nem rétnék ki. A vattázásnál annyira érdemes odafigyelni, hogy megfelelően töltse ki a rendelkezésre álló nyílást annak érdekében, hogy ne folyjon a kazán, viszont ehhez minimum 2,5mm, tekerés magátmérőre van szükség.

Levegőzés, íz, gőz

A fentebb található bekezdésben már elsírtam a bánatom a levegőzéssel kapcsolatban, sajnos ezen az egy dolgon csúszott el nagyon a kazán. Számomra ez egy hatalmas csalódás volt és őszintén kedvem sem volt nagyon használni emiatt, hiába, még mindig tudnak meglepetést okozni a tervezők. Ha definiálnom kéne, mégis mennyire levegős, én azt tudnám mondani, hogy DL-nek túl szűk, MTL-nek pedig túl levegős. Tipikus esete a semmire se jó kategóriának.

Ízvisszaadás szempontjából nekem nincs egy rossz szavam sem, leginkább a gyümölcsös ízek azok, amik kiemelkednek a tankból, de desszert ízvilággal sem elhanyagolható.

Gőze a rengeteg levegőnek és sok nyílásnak a deck-en gazdagon van, abszolút nem szenved hiányt belőle.

Értékelés
  • Kinézet, kialakítás, megmunkálás
  • Csomagolás minősége, tartozékok
  • Ízvisszaadás
  • Gőz, levegőzés
3.9

Végszó

Kinézetben és méretben egy nagyon eltalált kis tankot alkotott meg a gyártó. A műanyag chimney nekem annyira nem jött be, de a kialakítással nincs különösebb gond. Egy rendkívül élvezhető kis tank lehetne, ha nem csúszott volna el az egész a levegőzésen, ezen sajnos nem tudok átlépni.


OUMIER – Wasp Nano MTL RTA

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: KRPH