Smok Fetch Pro


Cserélhető akkumulátoros pod egy nagyobb Tic-Tac doboz méretében?

Smok Fetch Pro

A Smok korábban sok negatív kritikát kapott a “piacos” kinézetű termékeiért, és a gyenge összeszerelési minőség miatt. A Fetch Pro személyében talán megérkezett az első modern kori Smok, ami nem suhancoknak készült, és tartós darab lehet

A doboz és tartalma

A podot egy igényes, mondhatni elegáns dobozban kapjuk meg. A külső, lecsúsztatható rétegen a termék skicce kapott helyet a legfontosabb adatok társaságában. Ezt eltávolítva levehetjük a belső doboz tetejét. Itt találjuk szivacságyban magát a készüléket, a két pod, a papírmunka, és az USB Type-C kábel mellett.

Design, szoftver

A Fetch Pro a Smok termékekhez képest szokatlan módon visszafogott küllemmel rendelkezik, a matt fémkeret egy műanyag oldallapot foglal be, amin a készülék fantázianeve található.

Felül találjuk meg a podnak kialakított foglalatot, oldalt a teljes oldallapból kialakított tűzgombot, illetve az USB portot, alul pedig a 18650-es akkumulátor fészkét. Az előlapon látható a kijelző, a beállításra szolgáló két gomb, illetve a levegőzés nyílása.

A kijelző egy nagyfelbontású színes darab, meglepően visszafogott témával. Szinte DNA szinten egyszerű, és informatív a megjelenítő tartalma. Látjuk a beállított teljesítményt, az akkumulátor töltöttségét, a leadott feszültséget, a slukkhosszt, és a slukkok számát. A +, illetve – gombok együttes lenyomásával zárhatjuk a beállításokat, a tűzgomb háromszori lenyomásával pedig az egész készüléket.

Pod, levegőzés, ízvisszaadás

Két poddal kapjuk kézhez a készüléket, az egyik nyitott DL (ehhez az RGC szériás 0.17Ohm-os porlasztó használható), elzárva kissé szűk DL levegőzéssel rendelkezik, a másik közepesen szűk DL (hozzá a 0.4Ohm ellenállású RPM porlasztó tartozik). A podokat négy darab mágnes tartja a helyén, gyakorlatilag teljesen lötyögésmentesen. Tölteni a belső oldalról (tehát a podok kivételével), egy szilikondugó eltávolításával tölthetjük. A tartály átlátszósága pont megfelelő, nem okoz gondot a liquid szintjének megállapítása. A levegőzés a porlasztó eltekerésével állítható. A porlasztók sima kihúzással, illetve betolással cserélhetők, nincs bajonettzár, vagy menet.

Bármelyik podot választjuk, egy magasabb, szabványos 510 driptipet kapunk, ami teljesen kényelmes, és illik is a zsebbarát jelleghez.

Ízvisszaadásban teljesen korrekt a készülék porlasztós mivoltához képest, körülbelül egy Zeus X-hez hasonlítanám. Természetesen egy “íz-RTA”-val jobb ízeket érhetünk el, de az egy teljesen más világ.

Értékelés
  • Ergonómia
  • Kinézet
  • Elektronika
  • Építési minőség
  • Levegőzés
  • Ízvisszaadás
4

Összegzés

Smok létére teljesen vállalható darab lett a Fetch Pro, aki egy ultra-zsebbarát podot keres, igazán jó társra találhat.