Squid Industries – Double Barrel V3


Avagy az igazi túlélő…

Squid Industries – Double Barrel V3

Általános jellemzői:

 • Típus: VW/TC Box Mod
 • Maximális tank-átmérő: ø25mm
 • Védelmek: Fordított polaritás, túlmerülés, rövidzár, slukkhossz korlát
 • Teljesítmény: 5-150W
 • Anyaghasználat: Cink öntvény
 • Színkínálat: Navy Blue, Grey Champagne, Samurai, Fekete, Flower of Life, Inferno, Chieftain
 • Akkumulátor: 2db 18650 (nincs mellékelve!)
 • Tömeg akkumulátorral (Sony VTC6): 312g
 • Tömeg akkumulátor nélkül: 220g
 • Méretek: 44x90x25mm

A modról

Az elődjéhez képest a beltartalom semmiben nem változott. Ami ennek a frissítésnek a lényege volt, nem más, mint a külső. Számos új designt kapunk, melyeket porfestéssel tesznek a modra. Továbbá a készülék teste is gyarapodott egy kicsit, hiszen elvárás volt, hogy a 25mm átmérőjű kazánok se lógjanak le róla, mivel az elődjére csupán 24mm-ig fértek rá, ezzel kizárva számos darabot. Az akkumulátor ajtó is kapott némi ráncfelvarrást, mivel az előző verzióra sok panasz jött, hogy használat közben könnyen kinyílik, így egy óvatlan mozdulat és az akkumulátorok a földön landolnak.

A dobozban a készülék mellett találhatunk egy leírást, melyben tisztázzák a csekély mennyiségű beállítási lehetőséget, egy minőségellenőrzési bizonylatot, valamint két alátétet a kazánok alá, mellyel meggátoljuk a készülék és kazán megkarcolódását.

Túl sok funkciót nem tartalmaz a készülék, de aki ezt választja, nem is ezért teszi. Mindössze 4 funkciót lát el a rajta található többfunkciós kapcsoló. 5 klikkre ki és be tudjuk kapcsolni a készüléket. 4 klikkel a beállított wattot tudjuk lezárni, így elkerülve az esetleges elállítódást. 3 klikkre tudjuk a kijelzőt 180°-ban forgatni, valamint a gomb tekerésével tudjuk a wattot fel, illetve levenni. TC mód és egyéb beállítás nem található a készülékben.

A többfunkciós kapcsoló nagy meglepetés volt számomra, de azt kell mondjam, nem volt rossz döntés a gyártó részéről. Egyetlen helyre összezsúfolták az irányításhoz szükséges kezelőszerveket, mindezt roppant jó minőségben és visszajelzéssel. Jól érezni a tűzgomb kattanását, valamint a tekerésnél is jól elkülöníthetőek az egyes pozíciók. Nem kell félni attól, hogy véletlen benyomódik, vagy eltekeredik.

A kijelzőt sem bonyolították túl, csak a legszükségesebb információk találhatóak meg rajta. Bal alul láthatjuk a kazánunk ellenállását, közvetlen jobbra mellette a leadott feszültséget. Fent, jobb oldalt nagy számmal látjuk a beállított watt értéket, balra mellette pedig az akkumulátor indikátort. Egy OLED panelt kapott, aminek nem állítható a fényereje, használat közben erősebben világít, tétlen állapotban gyengül a háttér világítás, majd teljesen kialszik, erős fényben nehezen látható.

Az akkumulátor fedele megfelelően a helyén marad, köszönhetően a készülékben található erős akkumulátor érintkező rugóknak. Ennek ellenére akkumulátor nélkül sosem marad a helyén, minden alkalommal kinyílik, mintha muszáj volna. Becsukott állapotban nem teljesen tökéletes a forma, mint ahogy a lentebb található képen is látszik, de ez igazából csak a maximalista embereket zavarhatja. Ezen felül a készüléken nem található USB csatlakozó, így az akkumulátorok töltésére mindenképp rendelkeznünk kell egy külső, minőségi töltővel. Ez egyébként is javallott!

Önmagában véve egy elég robosztus valami lett belőle, meglehetősen kis méretben, ami számomra kifejezetten szimpatikus. Súlyra elég emberes, így a könnyebb modokat kereső felhasználók számára nem biztos, hogy tökéletes választás lesz. Az elektronika teszi a dolgát, ellenben nem kiemelkedő. Tapasztalatom szerint elég lassan hevíti fel a huzalt, de amint ez megvan, megfelelő élményt nyújt. Ami viszont számomra meglepő volt, az az akkumulátorral való gazdálkodás. Meglepően sokáig bírja egy töltéssel, ami kifejezetten jó lehet azok számára, akik nem szeretnek nap közben akkumulátort cserélni. Az én tesztem során 0,4Ohm volt rajta, amit 45W-on fűtöttem, így kibír lényegében két teljes napot reggel 7-től este 11-ig.

Értékelés

Nagy súly kis méretben. Kevés funkció, de nem is erre hivatott. Az akkumulátor kezelés fenomenális, a minőség strapabíró, mint ahogy a festés is. Apró kompromisszumokkal egy élvezhető mod.

 • Ergonómia: 9/10
 • Kinézet: 9/10
 • Elektronika: 7/10
 • Építési minőség: 9/10
 • Összesen: 8/10
Squid Industries – Double Barrel V3

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: KRPH