VandyVape Kylin M


Csak, hogy a Vandy Vape se maradjon ki a buliból.

VandyVape Kylin M

Miután a mesh megoldás újjászületett a témában, egyre több mesh-sel szerelt porlasztó érkezett MTL és DL tankokba egyaránt. Később rájöttek, milyen jó lenne, ha mindezt ötvöznénk a felújíthatósággal, így hát megszülettek a mesh RDA-k. Kezdetben nem voltak túl jó konstrukciók, de már mesh volt bennük. Az igazi áttörést a Wotofo érte el a Profile szériával, aminek akkora sikere lett, hogy sok más gyártó is be akart állni a sorba. Lényegében így született meg a Kylin M is.

Általános jellemzők:

 • Felépítés: RTA
 • Build deck: Mesh
 • Levegőzés: Felső levegős
 • Méretei: ø24mm, magasság 34mm
 • Liquid kapacitás: 3ml az egyenes és 4,5ml a “bubis” palásttal
 • Töltés: menetes topcap, két töltőnyílás, felső töltés.
 • Driptip: 810 szabványú delrin (műgyanta), O gyűrű a topcap-ben.
 • Anyaghasználat: rozsdamentes acél
 • Színkínálat: SS, kék, gun metal, arany, matt szürke, szivárvány, matt fekete

Csomagolás, kiegészítők

Ez a tank meglehetősen szolid csomagolást kapott, egyszerű, de nagyszerű. A dobozt kibontva szembetaláljuk magunk a tankkal, a bubis palásttal, valamint két féle meshlappal. (0,15 és 0,2Ohm) A tankban gyárilag egy fekete műanyag plug van a topcap helyett, így oldotta meg a gyártó a 2ml-es TPD kompatibilitást, de értelem szerűen mellékelve van a sima topcap is. Ha az ezeket tartalmazó szivacsos szekciót kivesszük alul találunk némi pót O gyűrűt, mesh hajlító kis fémrudat, egy tipikus kék nyeles mini csavarhúzót, pótcsavart és pót rugókat, valamint két cipőfűzős vattát, 810 -> 510 driptip adaptert és a megszokott papírokat.

Design, build deck és építés

Kinézetben le sem tagadhatná, hogy ő bizony egy Kylin, hiszen a tipikus topcap és base design maradt a régi. Az AFC (levegőállító gyűrű) felül kapott helyet, hisz felső levegőzésű tankról van szó. A build deck semmi újat nem mutat, lényegében lemásolták a Profile Unity deckjét annyi különbséggel, hogy itt a mesh lefogatók egy rugóval vannak kifeszítve, így megkönnyítve a meshlap behelyezését. Számomra ez plusz pont. Ugyanakkor a léellátás véleményem szerint nem teljesen tökéletes, szűkös a vályú és kicsi a nyílás rajta. Ha nem ritkítjuk meg megfelelően a vattát, könnyen dryhit lehet belőle. 

Sajnos ez a Kylin sem lenne igazi a tipikus Kylin betegség nélkül. Ez pedig a két préselt fém közötti O gyűrű. Míg a szokványos Kylinoknál a léellátás állítását lehetővé tévő gyűrű alatti O gyűrű fáradt meg és okozta a tank folyását, itt a deck 510-e és a base között található ilyen O gyűrű. Azt, hogy ez okoz-e bármiféle folyást még nem tudni, ehhez minimum fél év használat kéne, de a konstrukciót láttuk már, így én tartok tőle.

Építeni rendkívül egyszerű, szinte mint minden mesh-sel operáló tankot. Amire oda kell figyelni, hogy itt a vatta 45°-ban való levágását közelebb kell vinni a meshlaphoz, mint mondjuk a Profile Unity esetében, különben nem férünk el a kazántérben. A vályút nem muszáj teletömni, elég ha éppen kitölti a vatta. 

Észrevételeim szerint a sűrűbb “szövésű” meshlapok kevésbé hajlamosak a dryhit-re!

Levegőzés, íz, Gőz

A levegő ebben a konstrukcióban felülről, kb 40-45°-ban érkezik a meshre, elég jól körbejárva azt. Szerencsére a levegő ellenállása elég nagy spektrumban állítható az igazi lélegzőstől egészen a közepesen szűkig, ami számomra nagy plusz pont. A lyukacsos AFC-nek köszönhetően nem túl süvítős, így közepesen halknak mondanám. Ízre meglehetősen jó, hiszen egyrészt mesh van benne, másrészt elég kicsi a kazántér. Gőzre semmilyen módon nem szenved hiányt, van dögivel.

Értékelés

Kellemes meglepetés volt számomra ez a tank, viszont sajnos a Profile Unity-t még mindig nem sikerült letaszítania a trónjáról. 

 • Kinézet, kialakítás, megmunkálás: 8/10
 • Csomagolás minősége, tartozékok: 9/10
 • Ízvisszaadás: 9/10
 • Gőz, levegőzés: 9/10
 • Összesen: 9/10
VandyVape Kylin M

A készülék a newvaping.com jóvoltából került hozzám tesztelésre!
Minden rendelésből -20% az alábbi kuponnal: KRPH